Tofu-hapje

tastykoken - (h)eerlijk koken

Silken Tofu: inderdaad, het is zijdezacht! Zo zacht dat het bijna uit elkaar valt als je niet voorzichtig genoeg bent.tofoe tahoe

Je kunt het stomen of frituren, maar ook rauw eten. In dit gerechtje dan ook rauwe tofu, dat is wel zo makkelijk.
 
Tofu-hapje
Op de tofu komt een miso-walnotenpasta met yuzu cha (soort marmelade van yuzu, suiker en honing) en daarop Furikake.

Furikake is een Japans strooigoedje met allerlei gedroogde ingrediënten. Het wordt meestal op rijst of op onigiri (rijstballetjes) gestrooid. De in dit hapje gebruikte Furikake bevat naast de gebruikelijke knapperige rijstballetjes en zeewier ook sesamzaad en wasabi.
Voor de ingrediënten om het Tofu-hapje te kunnen maken moet je wel even naar de Toko, maar dat is de moeite waard voor deze kleine smaakexplosie!

Recept Tofu-hapje

Hoeveelheden voor 4 personen voor een amuse

Kopen

Klein pakje Silken Tofu (zachte tofu)
1 theelepel miso (witte)
Furikake (strooimengsel met o.a. wasabi, zeewier, gepofte rijstballetjes, sesam)
3 theelepels yuzu cha (kan evt. worden vervangen door citroenmarmelade)
4 walnoten
2 theelepels sansho (japanse peper)
1 theelepel sesamolie
4 theelepels lichte sojasaus

Koken

Walnoten kort roosteren in een pan en af laten koelen. Samen met de witte miso, de Yuzu Cha en 2 theelepels sansho kort malen in een keukenmachine. Het is lekker om nog wat krokante stukjes walnoot te kunnen proeven.

Sojasaus vermengen met de sesamolie.

De Silken Tofu in 2 cm dikke plakjes of rondjes snijden. Doe dit voorzichtig want de Silken Tofu is erg breekbaar. De Silken Tofu wordt in dit gerecht niet gestoomd of gefrituurd, maar kan zo rauw worden gegeten.
Op de plakjes Tofu het miso-walnotenmengsel scheppen en bestrooien met de Furikake.
Hieromheen de sojasaus met sesamolie gieten en garneren met bijvoorbeeld wat blaadjes koriander.

Ook lekker:

2 reacties op Tofu-hapje

  1. Lekker! Ik ben dol op tofu salade.
    En wat gebruik je lekker veel Aziatische ingrediënten. Als iemand daar meer over wil lezen, ik beschrijf ze allemaal op mijn site. Behalve die walnoten dan. 😉

    • Aziatisch eten is heerlijk! Jouw site is erg handig om meer over Aziatische ingrediënten te weten te komen. Voor de recepten kunnen ze dan weer bij mij komen 🙂
      Overigens kwam ik het gebruik van walnoten tegen in een boek over koken in de zg. Kaiseki-stijl

Geef een reactie!

Over tastykoken


tastykoken is de hobby van Corrine en Sanne. Wij houden van lekker eten, een glas wijn en goed gezelschap. Op onze website en op facebook vind je regelmatig nieuwe recepten, foto’s en meer...

Reacties, suggesties en vragen zijn van harte welkom!

Meer info over tastykoken

Heerlijk tafelen

Met de gerechten en wijnen van tastykoken zit je goed!

Je kunt ons volgen via social media of je abonneren op onze feed.

Deze website is gemaakt door Big Sister Webcommunicatie