Silken Tofu: inderdaad, het is zijdezacht! Zo zacht dat het bijna uit elkaar valt als je niet voorzichtig genoeg bent.tofoe tahoe
Je kunt het stomen of frituren, maar ook rauw eten. In dit gerechtje dan ook rauwe tofu, dat is wel zo makkelijk.
Op de tofu komt een miso-walnotenpasta met yuzu cha (soort marmelade van yuzu, suiker en honing) en daarop Furikake.
Furikake is een Japans strooigoedje met allerlei gedroogde ingrediënten. Het wordt meestal op rijst of op onigiri (rijstballetjes) gestrooid. De in dit hapje gebruikte Furikake bevat naast de gebruikelijke knapperige rijstballetjes en zeewier ook sesamzaad en wasabi.
Voor de ingrediënten om het Tofu-hapje te kunnen maken moet je wel even naar de Toko, maar dat is de moeite waard voor deze kleine smaakexplosie!
Recept Tofu-hapje
Hoeveelheden voor 4 personen voor een amuse
Kopen
Klein pakje Silken Tofu (zachte tofu)
1 theelepel miso (witte)
Furikake (strooimengsel met o.a. wasabi, zeewier, gepofte rijstballetjes, sesam)
3 theelepels yuzu cha (kan evt. worden vervangen door citroenmarmelade)
4 walnoten
2 theelepels sansho (japanse peper)
1 theelepel sesamolie
4 theelepels lichte sojasaus
Koken
Walnoten kort roosteren in een pan en af laten koelen. Samen met de witte miso, de Yuzu Cha en 2 theelepels sansho kort malen in een keukenmachine. Het is lekker om nog wat krokante stukjes walnoot te kunnen proeven.
Sojasaus vermengen met de sesamolie.
De Silken Tofu in 2 cm dikke plakjes of rondjes snijden. Doe dit voorzichtig want de Silken Tofu is erg breekbaar. De Silken Tofu wordt in dit gerecht niet gestoomd of gefrituurd, maar kan zo rauw worden gegeten.
Op de plakjes Tofu het miso-walnotenmengsel scheppen en bestrooien met de Furikake.
Hieromheen de sojasaus met sesamolie gieten en garneren met bijvoorbeeld wat blaadjes koriander.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.