Een recept voor Chocolademousse, een recept voor chocolade ijs en nu een recept voor chocoladekoekjes met walnoot bij tastykoken.
In huis nog een flinke voorraad chocolade en walnoten.
Die moeten nog wel even voor het einde van het jaar worden weggewerkt, als persoonlijke target :-). En da’s helemaal geen straf!
Heerlijk toch: chocolade en walnoten. Nu maar meteen gecombineerd tot een koekje van eigen deeg.
Recept: Chocoladekoekjes met walnoot
Hoeveelheden voor ongeveer 20 chocoladekoekjes met walnoot
Kopen
150 gram boter
225 gram bloem
75 gram pure chocolade
75 gram walnoten
150 gram donkere basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 heel ei (groot)
1 eigeel
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
Koken
Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt de boter en laat deze een klein beetje bruin worden, zo krijg je een meer notige smaak. Dan ongeveer 30 minuten af laten koelen.
Hak de chocolade in stukjes.
Rooster de walnoten kort in een pan op laag vuur en laat afkoelen, hak ze daarna in stukjes.
Doe de bruine suiker, kristalsuiker en het eigeel en het heel ei in een kom. en mix tot het een lichte kleur heeft gekregen.
Voeg de gesmolten boter toe en mix nog een een minuut of twee. Voeg dan de bloem, de bakpoeder en het zout toe en mix met deeghaken tot een samenhangend deeg. Niet te lang mixen want dan wordt het eindresultaat een taai koekje.
Voeg dan de chocolade en de walnoten toe aan het deeg, meng deze met een lepel goed door het deeg.
Bekleed een bakplaat met siliconenmat of bakpapier. Schep kleine hoopjes deeg (ongeveer 2 theelepels) op de siliconenmat of het bakpapier en laat steeds wat ruimte (2 cm) tussen de hoopjes deeg omdat het deeg uit zal lopen .
Afbakken in ongeveer 10-15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes een paar minuten afkoelen en leg ze daarna op een rooster tot ze helemaal afgekoeld zijn.
Dit recept is grotendeels gebaseerd op het recept Chocolate Chip Cookies van food-blog delicious days
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.