pfff…eigenlijk te warm om een stukje te schrijven of om te koken…38 graden in het Zuidoosten van het land….Tropische temperaturen waarbij je alleen maar fris en licht eten wilt.
Bij tastykoken daarom een zomers gerecht van gestoomde kabeljauw.
Een warme dag vraagt ook om een koele, geurige meloen. Smaakt heerlijk bij kabeljauw en is goed te combineren met de zachte smaken van mozzarella en amandelen.
Zo draai je op een dag met tropische hitte zonder al te veel moeite toch nog een lekkere maaltijd in elkaar!
Wijnadvies bij dit recept: Finca Flichman Aberdeen Angus Chardonnay
Recept: Kabeljauw met meloen, mozzarella en amandelen
Hoeveelheden voor een voorgerecht voor 4 personen
kopen
400 gram kabeljauw (of andere witvis)
1/2 meloen
125 gram mozzarella
50 gram blanke amandelen
Kappertjes
1/2 citroen
2 theelepels sherryazijn
1 theelepel Dijonmosterd
Verse tijm
4 guindilla-pepers in azijn of peperoncini (Italiaanse pepertjes in azijn)
Pimenton of gerookte paprikapoeder
50 ml olijfolie
Peper en zout
koken
De kabeljauw in een stoommandje in ongeveer 10 minuten gaar stomen. Af laten koelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Twee eetlepels olijfolie verwarmen in een koekenpan en hierin de amandelen lichtbruin bakken. Haal de amandelen uit de pan en vermeng ze met wat zout en wat pimenton.
Doe Dijonmosterd, sherryazijn en citroensap in een kom. Voeg 4 takjes versgehakte tijm, peper en zout toe. Vermeng dit al roerend met 25 ml olijfolie tot een dressing.
Steek uit de meloen ronde bolletjes of snijd de meloen in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de mozzarella. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Pak 4 mooie glazen of schaaltjes en verdeel de kabeljauw, de meloen en de mozzarella over de glazen. Giet er wat dressing overheen en garneer met de amandelen, kappertjes, guindilla-pepers of peperoncini en een takje tijm. Strooi er tot slot wat extra pimenton en peper en zout over.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.