Dit recept voor tagliatelle werd ingezonden door Jantine. Een pastarecept met zoute en zoete ingrediënten: altijd een spannende combinatie. Voor hoeveel personen dit lekker snelle gerecht is vermeld Jantine niet. We gokken op 2 personen.
Ingrediënten:
tagliatelle
2 dl room
50 gr gorgonzola in kleine blokjes
2 eetlepels gehakte geroosterde walnoten
4 eetlepels geraspte parmezaan
gedroogde dadels in stukjes gesneden
peterselie
wat olijfolie
wat citroensap
zout en peper
Bereiding Tagliatelle met gorgonzolasaus, walnoten en dadels:
Kook de tagliatelle beetgaar.
Giet af en giet er een scheutje olijfolie doorheen.
Warm de room op met de gorgonzola tot het door de room gesmolten is. Voeg enkele druppels citroensap toe en zout en peper naar smaak. Voeg er de pasta aan toe.
Warm het geheel op voeg de dadels toe en verwarm even mee.
Bestrooi het geheel met de gehakte walnoten, de parmezaan, garneer met peterselie en olijfolie.