Courgettebloemen kun je met van alles vullen, maar deze met een simpele vulling van feta en zongedroogde tomaten is bij ons populair. De gevulde courgettebloemen ontdoe je van de stamper, je vult ze, haalt ze door een licht beslag en daarna frituur je ze goudbruin. Wij gebruikten tempurabeslag met wat oregano en een flinke scheut ouzo er doorheen.
De courgettebloemen (en wat pompoenbloemen) komen uit de moestuin van vrienden en waren onderdeel van een aantal Griekse mezedhes die we voor hen maakten. Vriendin Francis maakte de foto’s van de gevulde bloemen.
Courgettebloemen kun je ook bij de groothandel en soms bij een groenteboer kopen.
Simpel, smaakvol en prachtig van kleur! Ideaal als hapje of voorgerecht tijdens een gezellig zomers avondje.
Recept: gevulde courgettebloemen
Hoeveelheden voor een borrelhapje of voorgerecht voor 4 personen
Kopen
12 courgettebloemen
300 gram tempurameel
50 ml ouzo
60 gram feta
25 gram zongedroogde tomaten op olie
verse of gedroogde oregano
peper
zout
Koken
Vulling:
Snijd en prak de feta kruimig, Hak de zongedroogde tomaten fijn en vermeng deze met de feta. Voeg wat oregano en peper toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
12 courgettebloemen
Snijd de courgettebloemen van de courgette af en verwijder overtollig blad bij de steel. Laat als het kan een klein stukje steel zitten.
Haal de stamper uit de bloem en leg de bloemen 10 minuten in warm water. Haal ze dan uit het water en droog ze voorzichtig door het water er af te schudden en ze met wat keukenpapier af te vegen.
Vul ze met het mengsel van feta, zongedroogde tomaten en oregano en peper. Vouw weer voorzichtig dicht met een draaiende beweging. Bewaar de gevulde courgettebloemen in de koelkast tot gebruik.
Maak het beslag: Vermeng de tempura met 300 ml water en 50 ml ouzo en klop tot een beslag. Het beslag moet niet te dik, maar nog net vloeibaar zijn. Voeg zonodig wat meer meel of water toe.
Haal de gevulde courgettebloemen door het beslag en frituur ze ongeveer 3 minuten op 180 graden met 4 tegelijk (afhankelijk van de grootte van je frituurpan) tot goudbruin. Haal uit de frituurpan en laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer ze dan met wat zout.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.