Jonge aspergescheuten en palmharten gecombineerd tot een frisse salade. Heerlijk eenvoudig eten op een warme Koninginnedag!
Recept: Aspergesalade met palmhart en sesamzaad
Hoeveelheden voor een voorgerecht voor 4 personen
kopen
500 gram (of meer) witte mini-asperges
1 blik palmharten
4 hardgekookte eieren
2 theelepels sesamolie
Geroosterd sesamzaad
2 dessertlepels gembersiroop
4 dessertlepels chardonnay-azijn (of andere wittewijnazijn)
2 theelepels yuzusap (of citroensap)
1 theelepel dijonmosterd
4 dessertlepels olijfolie (extra virgine)
Kappertjes
Bieslook
peper
zout
koken
De asperges schillen en kort (1 minuut) in kokend water garen. Direct in koud water af laten koelen.
Palmharten afgieten en met koud water afspoelen en uit laten lekken. De mooiste kleine stukken gebruiken voor de salade.
Eieren koken naar smaak hard of zacht.
Dressing maken:
Doe mosterd, yuzusap (citroen), azijn en gembersiroop in een schaaltje en roer goed door. Peper en zout toevoegen. Voeg druppelsgewijs al roerend de olie toe (sesamolie en olijfolie)tot een samenhangend geheel.
Op een bord sesamzaadjes strooien en palmhart in kleine cilinders snijden en eerst door de dressing en daarna door de sesamzaadjes rollen.
Leg de asperges op het bord, leg er de palmhart met sesamzaad omheen, een gekookt ei per persoon erbij en giet de dressing over de asperges op het bord.
Garneer de aspergesalade met kappertjes en bieslook
Lekker met een vastkokend aardappeltje!
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.