Tagliatelle met garnalen: een lekkere pasta zonder al te veel poespas en heerlijk zacht van smaak! Je kunt de pasta helemaal zelf maken, maar kant en klare tagliatelle kopen kan natuurlijk ook.
Na een werkdag verwacht niemand dat je zoals de Italiaanse nonna in het filmpje de tagliatelle helemaal met de hand gaat maken. Wel mooi om te zien!
Wijnadvies bij dit recept: een volle ronde Chardonnay
Recept: Tagliatelle met Garnalen
Hoeveelheden voor een voorgerecht voor 4 personen:
Kopen
300 gram Tagliatelle all’uovo (eiertagliatelle)
400 gr rauwe ongepelde of rauwe gepelde garnalen (gamba’s)
2 tenen knoflook
Olijfolie
1/2 ui
250 gr cherrytomaten
1 citroen
1/2 glas droge witte wijn
1,25 dl slagroom
4 eetlepels fijngehakte verse peterselie
Zout
Versgemalen witte peper
Koken
Pel de garnalen en verwijder met een mes de darm uit de ruggen. Zie ook het instructiefilmpje bij Gelukkige Garnalen
Pel de knoflook en plet deze met het lemmet van een koksmes.
Snijd de peterselie fijn.
Pel de ui en halveer deze.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en garnalen tot de garnalen roze gekleurd zijn. Haal de garnalen uit de pan.
Giet de wijn bij de knoflook in de pan en laat ongeveer 4 minuten koken tot de alcohol verdampt is.
Voeg de room toe en de fijngehakte peterselie.
Leg de halve ui in de pan en voeg de gewassen cherrytomaten toe. Laat ongeveer 45 minuten op een zacht vuur trekken.
Plet de tomaten met een vork zodat het vocht er uit loopt, roer door en verwijder eventueel de velletjes van de tomaten.
Verwijder de knoflook en de ui.
Zet een grote pan water met zout op een hoog vuur en breng aan de kook. Kook de tagliatelle al dente. Giet de tagliatelle af en doe hem in de koekenpan met de garnalen bij de saus.
Warm het geheel goed door en schep losjes om, zet het vuur uit en dien de tagliatelle op. Knijp er wat sap uit de citroen overheen en strooi er eventueel nog wat peterselie overheen.
Breng de tagliatelle met garnalen op smaak met peper en zout.