Kerstmenu 2011
Voor het hoofdgerecht van ons kerstmenu geven we een verrassende twist aan aan de entrecote. Je kunt dit gerecht grotendeels van te voren voorbereiden, zodat je er tijdens het kerstdiner niet veel werk meer aan hebt. Altijd fijn!
Klik hier voor een pdf-bestand van alle kerstrecepten 2011.
Recept: Entrecote met ansjovisolie en pompoenpuree met kardamom
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 4 personen
Kopen
4 entrecote
blikje ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 pompoen
Kardamompoeder (Toko of supermarkt)
Peterselie
1 klein bakje Crème fraîche
Olijfolie
Koken
Voorbereiding:
Ontdoe de pompoen met een mes van de schil en snijd hem in stukken. Kook de pompoenstukken kort tot ze beetgaar zijn. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer.
Voeg 2 theelepels kardamompoeder en peper/zout toe aan de gepureerde pompoen. Goed mengen.
Schep er tot slot 1-2 eetlepels crème fraîche doorheen en zet de pompoenpuree tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Doe voor de ansjovisolie 10 eetlepels olijfolie in een pannetje. Hak 4 ansjovisfilets in kleine stukjes en voeg die toe aan de olie. Hak een teen knoflook fijn en doe die ook bij de olie. Verwarm de olie gedurende 10 minuten terwijl je roert tot de stukjes ansjovis uit elkaar zijn gevallen.
Laat daarna de ansjovisolie afkoelen en zet hem tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de pompoenpuree zachtjes in een pan.
Zeef de ansjovisolie, hak de peterselie fijn en voeg deze aan de ansjovisolie toe.
Bak de entrecote in boter of olie tot de gewenste gaarheid. Voeg zout en peper toe.
Opdienen:
Leg de entrecote op een bord en lepel de ansjovisolie erbij. Schep er wat pompoenpuree naast.
Geef er bijvoorbeeld frites en een gemengde salade bij!
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.