Warm weer vraagt om een ijsje. Liefst een gemakkelijk te maken yoghurtijsje, waar geen ijsmachine voor nodig is.
Je maakt sap van blauwe druiven en vermengt dit met Griekse yoghurt, zet het in de vriezer en klaar!
Er wordt in dit recept geen room toegevoegd. Het resultaat is een crunchy yoghurt-waterijsje.
Recept: Blauwe druiven-yoghurtijs
Hoeveelheden voor 4 ijsjes
Kopen
8 dl Griekse yoghurt
250 gram blauwe druiven
2, 5 dl water
80 gram suiker
Sap van 1 citroen
4 eetlepels (40 gram) honing
Koken
Doe het water met de suiker in een pan en breng aan de kook. Kook tot de suiker is opgelost. Voeg de blauwe druiven toe en het citroensap.
Kook de blauwe druiven kapot in ongeveer 30 minuten.
Laat het sap afkoelen en zeef het mengsel en doe daarna in een glazen pot.
Vermeng de yoghurt met 4 eetlepels (40 gram) honing en voeg dan roerend 120 gram blauwe druivensap toe.
Vul hiermee de ijsvormpjes en zet de vormpjes minimaal 4 uur in de vriezer.
Foto, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.