Marina stuurde ons een recept voor cupcakes. En niet zomaar cupcakes, want het recept van Marina is lactosevrij! Wij weten niet of dit een snel recept is voor cupcakes, want we hebben nog nooit cupcakes gemaakt. Misschien toch eens proberen…
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
– 125gr bloem
– 2 eieren
– 125gr lichtbruine basterd suiker
– 125gr boter
– tl bakpoeder
– 1 tl oploskoffie
– 2 el cacaopoeder (voor smaak en kleur)
– 1-2 el soyamelk of minus L melk
– 12 cupcake vormpjes
Voor de frosting:
– 2 el oploskoffie
– 100gr poedersuiker
– 60gr boter
Bereiding Lactosevrije Mocca Cupcakes:
Meng in een keukenmachine alle ingrediënten, behalve de soya melk of minus L melk. Meng het net zo lang tot het een mooi beslag is, ongeveer 1 minuut. Voeg 1 el van de soyamelk (minus L) toe en check de dikte; het moet makkelijk van een lepel afglijden. Is het te dik dan voeg je nog een eetlepel toe.
Neem een ijscoupeschep en vul de cupcakevormpjes met het beslag. Vul ze tot ongeveer 2/3. Bak ze in 20 minuten op 200 graden in de oven.
Bereiding frosting:
Meng in een keukenmachine de boter en poedersuiker langzaam tot een romig mengsel. Los de oploskoffie op in een beetje water en voeg dit al kloppend toe aan de creme.
Spuit dit mengsel met een spuitzak op de cupcakes, kan eventueel ook gewoon met een lepel. Eventueel kan je er wat cacao overheen doen of wat chocoladesprinkles. Laat ze iets opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!