Dit recept met kipfilet, ham en camembert is van Sylvia. De ingrediënten zijn goed met elkaar te combineren omdat ze smaakcomponenten delen. We weten niet of Sylvia op de hoogte is van de foodpairing methode en welke camembert ze gebruikte, maar wij zouden ‘allemansvriendje’ Le Rustique aanraden.
Ingrediënten voor kipfilet met ham en camembert:
1 kippenbouillontablet
4 kleine kipfilets
4 plakken gegrilde achterham
4 el witte wijn
4 el koffieroom
Zout, peper
3 el allesbinder
100 gram camembert
4 blaadjes basilicum
Bereiding Kipfilet met ham en camembert:
3 dl water met bouillontablet aan de kook brengen
Hierin kip 10 minuten zachtjes gaar koken. Laten uitlekken. Kipfilets in ham wikkelen.
Aan 2 dl kookvocht toevoegen: wijn, koffieroom en peper. Aan de kook brengen en al roerende allesbinder toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschaal invetten. Kipfilets erin leggen. Saus erover schenken. Camembert in 4 plakken snijden en korstjes verwijderen. Op kipfilets leggen. Basilicum fijnsnijden.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven kip in ong. 25 minuten heet laten worden en kaas laten smelten. Basilicum erover strooien.
Lekker met krieltjes en haricots verts.