Karen verrast ons met een origineel recept voor pasta met zalm en asperges. Het recept is in zijn bereiding fusion ten top. Je zou het niet onmiddellijk denken als je de omschrijving in de titel ziet, maar dit blijkt een wokgerecht!
Ingredienten:
300 gram pasta (vlindermacaroni doet het erg goed)
500 gram asperges in stukjes van 3 centimeter
1 el azijn
1 tl suiker
200 gram zalm (koeling) in stukjes
1 blikje ansjovis
4 eieren
Pakje saus voor asperges
1 el verse dille
Bereiding Pasta met zalm en asperges:
Kook de pasta gaar en giet af. Kook de asperges in water met zout, 1 el azijn en 1 tl suiker beetgaar (ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte). Kook de eieren zacht (4 minuten), laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Maak de saus klaar volgens de verpakking.
Bak de pasta, asperges, zalm, ansjovis en dille even op in wok. Voeg de saus toe en verwarm het geheel.
Dien de pasta met zalm en asperges op 4 voorverwarmde diepe borden op en leg het ei erbovenop.
Lekker met een groene salade.
Tip: probeer ook het tastykoken recept voor tagliatelle met zalm en asperges