Martine (van de blog duizenden1dag) maakte een recept voor spaghetti met een romige wijnsaus met portobello en spekreepjes. Heerlijk voor de stevige trek. En niets let je om de wijn niet alleen in het eten te doen, maar ook in een glas… Want, hoe zeggen ze dat ook alweer? Een goed glas wijn maakt het eten extra fijn!
Ingrediënten voor 2 flinke porties:
200 gram mager spek in reepjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 portobello’s, in stukjes gesneden
250 gram verse spaghetti
200 ml slagroom
100 ml witte wijn
geraspte Parmezaanse kaas
knoflookpeper
Bereiding Spaghetti met protobello en spekreepjes:
Bak het spek op matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Breng intussen een pan water aan de kook voor de spaghetti. Doe de paddenstoelen in de pan met spek en bak ze een paar minuten mee. Schenk de wijn erbij en zet het vuur hoog tot de wijn vrijwel is verdampt. Voeg de slagroom en een flinke snuf knoflookpeper aan het paddenstoelmengsel toe en laat alles 4 minuten zacht pruttelen. Kook intussen de spaghetti gaar. Giet de spaghetti af en roer de saus erdoor. Serveer met de Parmezaanse kaas.