Dit recept is ingezonden door Wina. Naamgenote Wina Born maakte wijn en sherry populair in Nederland. Om de inkopen te doen voor de stroopwafelmuffins in dit recept moet je 18+ zijn. Want Wina weet wat lekker is en trakteert ons op stroopwafelmuffins met een scheutje whisky…
Ingrediënten:
3 stroopwafels
300 gram cakemeel
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
100 gram gesmolten roomboter
6 eetlepels whisky
2 dl volle melk
2 middelgrote eieren
Bereiding Stroopwafelmuffins:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Zet 12 papieren cupcake-vormpjes in een muffinplaat met 12 grote holtes of zet 12 dubbele vormpjes op de ovenbakplaat.
Klop de eieren los met de melk, roomboter en whisky.
Zeef het cakemeel boven een grote kom, roer er de suiker, kaneel en bakpoeder door en roer er bij beetjes de melk-ei-botermassa door. Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en meng 2/3 door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes en strooi er de laatste kruimels over.
Bak de muffins midden in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.