Kathy deelt een recept voor Gentse stoverij. Met bier natuurlijk: Bruine Piedboeuf.
Vroeger bij Sanne thuis kwam de blonde variant op tafel bij ‘afhaal-Chinees’ en werd dan schertsend Piet Boef genoemd.
Recept: Vegetarische Gentse stoverij
Ingrediënten:
– soja bakken en braden
– 2 middelgrote ajuinen
– 250gr tofu (Alpro bio)
– 250gr champignons
– 75cl bruin tafelbier Piedboeuf
– peper en zout
– 2 blaadjes laurier en 2 kruidnagels
– 2 ontkorste sneden brood
– mosterd
Bereiding:
Laat vetstof smelten in een stoofpot.
Voeg ajuinen en champignons toe en laat lichtjes kleuren. Op tijd eens omroeren.
Kruid met peper, zout.
Voeg vervolgens in blokjes gesneden tofu toe.
Giet het bier erbij. (bruin trappistenbier is ook goed indien je geen tafelbier kan kopen)
Voeg laurier en kruidnagels toe en de sneden brood met rijkelijk besmeerd met een pittige mosterd.
Laat heel eventjes koken en dan op een heel zacht vuurtje doorstoven voor een uurtje.
1 à 2 klontjes suiker naar keuze en bind, indien nodig met een weinig gebroken aardappelbloem.
* kan ook met seitan of quorn filet stukjes
* lekker met frietjes en een rauwkostslaatje
* heerlijk met verse appelmoes en aardappelen
* en nog lekkerder ’s anderendaags!
Smakelijk!