Recept: Stapeltaartje van aardappel, biet en geitenkaas
Ingrediënten:
- 3 middelgrote aardappels
- 3 middelgrote rauwe bieten
- 100 gram geitenkaas (ik gebruikte een rolletje van chevroux, maar bijv. de zachte geitenkaas van president is ook erg lekker en iets minder sterk van smaak)
- wat verse of gedroogde tijm
- peper en zout
Verder nodig: 2 kookringen van 11 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels en bietjes schoon, prik er gaatjes in en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat ze in zo’n 3 kwartier gaar worden. Snijd ze in dunne plakjes. Leg een kookring op een bord en maak laagjes van achtereenvolgens aardappel, biet, geitenkaas, aardappel en biet. Bestrooi de laagjes naar smaak met peper, zout en tijm. Duw de massa voorzichtig aan met bijv. de onderkant van een glas en verwijder de kookring. Dien lauwwarm op. Als je ze in kleinere ringen maakt kun je dit ook goed als voorgerechtje serveren.