Recept: Geroerbakte kip met paprika
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 2 personen
Kopen
Biologische kipfilet (ongeveer 200 gram)
1 klein uitje of 1 stengel lente-ui
1 teen knoflook
1 eetlepel vissaus
1 theelepel (palm)suiker
1 theelepel ketjap manis
1 chili
2 paprika’s
zout
Koken
Uitje snipperen, knoflook fijnhakken en in wat olie in een wok (of andere pan) fruiten. Uit de wok halen en bewaren.
Kipfilets in stukken snijden. Paprika in repen snijden en de chili fijnhakken.
Olie in de wok doen en kip op hoog vuur rondom bruin bakken. Uit de wok halen en bewaren.
In de pan nu de suiker doen en laten smelten, vissaus toevoegen en doorroeren met een houten lepel. Ketjap manis toevoegen en wat water om een saus te verkrijgen.
Chili’s samen met de gesneden paprika’s in de wok doen, gefruite ui en knoflook toevoegen en als laatste de aangebakken kipfilet weer in de wok doen. Goed omroeren en nog even op hoog vuur doorbakken, laag zetten en kip verder garen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Geef er witte rijst bij.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.