Eieren, spinazie, rucola en feta zijn de basisingrediënten voor deze gemakkelijk te maken ‘Griekse’ omelet feta. Heerlijk als lunch of als eenvoudige warme maaltijd.
Strapatsada of Sfougato…Grieken houden van eieren. Wij maakten een omeletje met veel groenten en gebruikten in dit recept oregano uit het Taygetus gebergte op de Peloponnesos in Griekenland. Maar elk andere gedroogde oregano of verse oregano voldoet voor deze omelet feta!
Recept: Omelet feta met groene groenten
Hoeveelheden voor een lunchgerecht voor 2 personen
Kopen
1 gesnipperde kleine ui
10 fijngehakte cherrytomaten
50 gram rucola
150 gram spinazie
50 gram verkruimelde feta
4 losgeklopte eieren
1/4 theelepel chilipoeder
mespunt gerookte paprikapoeder
1 eetlepel gehakte oregano
1 eetlepel olijfolie
1 dl melk
Koken
Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Smoor hierin de ui en tomaten gedurende ongeveer 15 minuten tot het vocht is ingedampt.
Voeg dan de spinazie toe, laat iets inkoken en voeg dan de rucola toe. Laat dit alles inslinken tot het vocht zoveel mogelijk is verdampt.
Klop de eieren los met de melk en er doe de chilipeper en het gerookte paprikapoeder bij. Voeg dit mengsel toe aan de pan met de groenten, om er een omelet van te maken.
Bak deze omelet tot de bovenkant wat begint te stollen en strooi er dan de verkruimelde feta over. Laat de omelet met de deksel op de pan verder garen. Na ongeveer 25 minuten is de omelet gaar.
Maak de omelet voorzichtig aan de randen los, schud de pan wat heen en weer om de omelet los van de bodem te krijgen en leg de omelet feta op een schaal. Snijd in punten en eet dit als een lunch of eenvoudige warme maaltijd.
Foto’s, recept en tekst © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.