Chorizo in cider. Niks geen poespas; het is wat het is.
Langzaam in appelcider gegaarde verse (ongedroogde) chorizoworstjes, zo lekker!!!
In Asturië wemelt het van de ciderhuizen. Veel ciderhuizen serveren ook eenvoudig voedsel voor wie niet kan leven op cider alleen. Chorizo in cider is een van de gerechten die vaak op de kaart staan. Meestal zitten er dan ook nog aardappels en plakjes appel in de pan. Heel smaakvol en heel machtig.
Tastykoken maakte een variant zonder aardappels, uien of wat dan ook, maar mét Normandische appelcider (tja, geen Spaanse cider kunnen vinden in Nijmegen).
Het resultaat is een zachte, langzaam gegaarde chorizo. Pittig met een frisse, licht zoetige smaak.
Heerlijk als borrelhapje!
Recept Chorizo in cider
Hoeveelheden voor 4 personen als tapas
Kopen
4 verse, ongedroogde chorizoworstjes
1 fles appelcider (droge appelcider van goede kwaliteit)
Koken
Leg de chorizoworstjes in een braadpan
Bedek ze geheel met de cider en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de worstjes gedurende 1 uur langzaam gaar worden.
Haal de worstjes uit de pan, snijd ze in het gewenste formaat. Kook de cider verder in en warm de worstjes hierin weer op. Serveer de worstjes in een schaaltje met wat van het ingekookte vocht.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.