Lekker makkelijk eten op Zaterdag: Turkse walnotendip.
Al surfend op het internet kwamen we op de site Oslem’s Turkish Table. Een site vol met heerlijke, makkelijke Turkse recepten.
Een van die makkelijke gerechten is Acuka, een walnotendip. In deze versie zit in de dip zelf geen extra peper, maar wel lekker veel walnoten. Zo smaakt de acuka ook lekker bij een glaasje wijn van Astrid & Thérèse!
Wij eten het vanavond met wat Turks brood.
Recept: Turkse Walnotendip
Hoeveelheden voor 4-6 personen
Kopen
3 sneetjes wit brood
1/3 gehakte ui
3 eetlepels (Biber Salcasi, de milde versie) Turkse rode peperpasta (Toko of zelf maken zie: Oslem’s site voor een recept)
225 gram gepelde walnoten
1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
Zout
4 eetlepels extra virgin olijfolie
1 eetlepel water
Rode pepervlokken (Pul Biber of chilivlokken)
Turks brood
Koken
Snijd de korstjes van het wit brood af en leg het brood in wat water.
Doe de walnoten, ui, komijn, zout, rode paprikpasta in een keukenmachine en maal fijn.
De sneetjes wit brood uitknijpen en bij het het gemalen mengsel doen. Olijfolie en water toevoegen en malen tot een smeuige massa. Voeg eventueel wat extra water of olijfolie toe als je het te dik vind.
Doe de walnotendip over in een bakje of bordje en strooi er zoveel pepervlokken over als je lekker vind. Giet er ook nog wat olijfolie overheen en serveer met Turks brood.
Foto’s en tekst © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.