Het recept voor deze verwarmende mosterdsoep is ingezonden door Jan. Jan is een roker, denken wij 😉 En een fijnproever! Zijn soep serveert hij met warm gerookte zalm; prima thuis te maken als je een rookoventje hebt. Als je niet thuis kunt roken of jezelf het rookprocédé wil besparen ben je aangewezen op de visboer. En de gerookte zalm die je bij de vishandel haalt is meestal koud gerookt. Zal ook wel mogen van Jan, hopen we…
Ingrediënten:
200 gr geraspte belegen kaas
200 gr warm gerookte zalm, in blokjes gesneden
2 bosuien, fijngesneden ringen
0,5 liter kippenbouillon
1 dl melk
2 el maizena
2 el grove limburgse mosterd
Zwarte peper
Bereiding Kaas mosterdsoep met warm gerookte zalm:
Doe de bouillon in een pan, roer de maizena los in de melk, voeg toe aan de bouillon en breng aan de kook. Zodra het kookt laat men hierin beetje bij beetje de kaas smelten. Voeg als laatste de mosterd toe aan de soep en breng op smaak met wat zwarte peper. Laat de soep niet meer koken. Verdeel de zalm over 4 diepe voorverwarmde borden en giet de mosterdsoep er om heen en garneer met de fijngesneden bosuitjes.