Ben je vandaag op Tweede Paasdag naar de meubelboulevard of naar het tuincentrum geweest? Was het weer als vanouds: chaotisch, propvol, lange rijen met trage mensen en verveelde krijsende kinderen?
Kom even lekker bij met een klassieke Franse appetizer. Radijsjes met zout, boter en geroosterd brood, maar dan de tastykoken variant met Fourme d’Ambertboter, gerookte zalm en een dressing met balsamicoazijn en zoethout.
Schenk je zelf daarbij een glaasje witte wijn in en je trauma is zo weer verwerkt.
Recept: Radijsjes met Fourme d’Ambertboter en gerookte zalm
Hoeveelheden voor een borrelhapje voor 4 personen
kopen
Bosje radijsjes
150 gram roomboter
150 gram Fourme d’Ambert
125 gram Gerookte wilde zalm
1 Baguette
3 eetlepels balsamicoazijn (van goede kwaliteit)
2 eetlepels gesnipperd zoethout (biologische bijv. van het merk Piramide)
1 theelepel suiker
4 eetlepels water
Olijfolie
Bieslook
Peper
Zout
Koken
Boter op kamertemperatuur zacht laten worden en vermengen met de Fourme d’Ambert. Handmatig of in een keukenmachine tot een zachte botercreme roeren, op smaak brengen met peper en zout. In folie tot een worst rollen en in de koeling bewaren tot gebruik.
Radijsjes ontdoen van het groen en wassen.
In een pan de balsamicoazijn, water, zoethout en suiker verwarmen en gedurende 5 minuten blijven roeren tot suiker is opgelost. Zeven en afkoelen.
Hiervan een dressing maken met de olijfolie. Eventueel peper en zout toevoegen.
Gerookte zalm in de gewenste vorm snijden.
Baguette snijden en de stukjes insmeren met de botercreme, beleg het brood met dun gesneden plakjes radijs en dunne plakjes gerookte zalm. Druppel er wat van de balsamicodressing over en strooi er wat fijngesneden bieslook over.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.