Just Beet It!
Dit gaat over het gebruik van rode bietjes in de sport en niet over de hit van Michael Jackson (Beat it). Het sap van rode bieten zou het uithoudingsvermogen van sporters verbeteren.
Bietensap als legale doping!
Wij van tastykoken denken bij rode bietjes vooral: heerlijk zoet van smaak en het hele jaar door verkrijgbaar.
Recept: Rode biet in Parmaham met foreleitjes
Hoeveelheden voor een amuse voor 4 personen
kopen
1 grote rode biet
4 plakken Parmaham
Foreleitjes
2 eetlepels honing
1 theelepel korianderzaad (ketoembar)
Gemalen zwarte peper
koken
Rode biet in de schil gaar koken. Afkoelen en er 4 blokjes van elk 2×2,5 cm uitsnijden.
Korianderzaad in een pannetje roosteren, afkoelen en fijnmalen of gemalen korianderzaad (Ketoembar) gebruiken.
Vloeibare honing in een bakje doen, wat gemalen zwarte peper toevoegen en het blokje van biet door de honing halen, wat korianderzaad er over strooien en de biet in een passend gesneden plakje parmaham wikkelen. Als de honing niet vloeibaar is deze eerst in een pan verwarmen (opletten dat deze niet aanbrand) en iets laten afkoelen.
De in Parmaham gewikkelde rode biet en de foreleitjes op bijvoorbeeld een klein bordje of amuselepeltje leggen.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.