Kersenblaadjes gebruiken voor een heerlijk verkoelend drankje. We maakten graag gebruik van het idee en het recept van David Lebovitz.
Wij plukten de blaadjes van een 100 jaar oude kersenboom in de tuin van vrienden. En we kochten voor dit drankje een eenvoudige, fruitige (merlot) biologische wijn. Het is verder heel simpel: blaadjes afspoelen en in een container gooien, wodka, rode wijn, suiker en peperkorrels erbij, doorroeren en deksel erop. Gedurende 1 week laten staan, elke dag even schudden en kersenblaadjeswijn is het beloofde resultaat. Over een week proeven we het resultaat en delen we het -eventueel aangepaste- recept.
Update: Na een week hebben we het geproefd en nog een paar dagen laten staan. Wij zouden de volgende keer de fruitige franse wijn vervangen door een Spaanse houtgelagerde wijn (dat is bij de meeste Spaanse rode wijnen het geval). Dat maakt het geheel wat zoeter met een vleugje vanillearoma. Hieronder het recept.
Recept: Kersenblaadjeswijn
kopen
100 gewassen onbespoten blaadjes van een kersenboom
2 liter Spaanse rode wijn.
250 ml wodka
200 gram suiker
6 hele zwarte peperkorrels
koken
Blaadjes, peperkorrels, suiker, wodka en rode wijn in een grote pot of container doen. Doorroeren en wegzetten. Elke dag even goed schudden.
Na een week proeven en eventueel nog wat langer laten staan.
Drink de wijn ijskoud, voeg eventueel ijsklontjes toe.
Foto’s en tekst © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.