Twee weken geleden maakten we kersenblaadjeswijn. Deze wijn gebruiken we nu voor het maken van een koude fruitsoep.
Maak kersenblaadjeswijn volgens het recept. Begin er op tijd mee: onze kersenblaadjeswijn heeft ruim 10 dagen gestaan voor hij goed was.
Welk fruit je kiest voor de fruitsoep maakt niet zoveel uit. Neem gewoon wat je lekker vindt. Wij gebruikten nectarines, aardbeien, kersen, druiven, pruimen.
Het is een heerlijk fris nagerecht voor warme dagen! Maar let op: het is geen lichtvoetig soepje, je kunt er dronken van worden. Omdat de kersenblaadjeswijn niet gekookt wordt, is de alcohol niet vervlogen!

Recept: Fruitsoep
kopen
Fruit naar keuze
Kersenblaadjeswijn
koken
Het fruit zo nodig schillen en ontpitten. Snijd het fruit in hapklare stukjes en leg het in een diep bord. Voeg dan ‘ijs- en ijskoude’ kersenblaadjeswijn toe.