Wandelen! De 94ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse is deze week van start gegaan.
Wandelen, wandelen, wandelen. Over wandelen wordt behoorlijk gefilosofeerd; er is geen ander doel dan het lopen zelf; je hebt de vrijheid om elk moment een andere richting te kiezen.
De Nijmeegse Vierdaagse is echter geen filosofische stadswandeling. Het is een wandeltocht in gezelschap van 40.000 anderen met afstanden van 30, 40 of 50 km. Stel je voor dat deze 40.000 mensen elk hun eigen wandelrichting zouden kiezen…
Uit Duitsland is het Fastenwandern overgewaaid. De Tastykok raad Vastenwandelen tijdens de Vierdaagse niet aan. Goed drinken en regelmatig, niet te vet, eten is beter. Deze verrukkelijke kipburger bijvoorbeeld.
Recept: Vierdaagse Kipburger met dragon
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 4 personen
kopen
500 gram kipfilet (of kipgehakt van de slager/poelier)
1 lenteui
1 ei
mespunt gehakte tijm
1/4 geperste teen knoflook
4 theelepels fijngehakte dragon
6 theelepels citroensap of meer naar smaak
Peper
Zout
40 gram amandelmeel (verkrijgbaar bij Natuurvoedingswinkel en supermarkt) of vervang het met klein beetje bloem, maar voldoende voor wat stevigheid.
12 Zoet-zure schijfjes augurk (bijvoorbeeld van Kesbeke)
12 kleine zoete tomaatjes
Mayonaise
Chilisaus
Olijfolie
4 Ciabattabroodjes
koken
Voorbereiding:
Kipfilet in keukenmachine tot gehakt malen
Lenteui fijnsnijden en aan het gehakt toevoegen
Ei loskloppen en aan gehakt toevoegen
Fijngehakte tijm, fijngehakte dragon, geperste knoflook en citroensap toevoegen
Amandelmeel of bloem toevoegen
Scheut olijfolie toevoegen
Peper en zout toevoegen
Het geheel nog even in de machine draaiend vermengen of anders handmatig goed mengen.
Mayonaise vermengen met wat citroensap en klein beetje chilisaus en in koelkast bewaren.
Tomaatjes in dunne plakjes snijden en bewaren.
Bereiding:
Kipgehakt tot 4 gelijke burgers vormen
In pan wat olijfolie verwarmen.
Burgers hierin in ongeveer 8 minuten bakken, tijdens bakken bestrooien met wat extra dragon
Serveer de kipburger op een doorgesneden broodje ciabatta en garneren met tomaat, augurk en wat mayonaise.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.