Watetenwevandaag? Gegrilde kip….zo lekker!
Wij eten het met wat gebakken aardappeltjes en een groene salade. Maar eet er gewoon bij wat jij lekker vindt!
Recept: Gegrilde kip
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 4 personen
Kopen
1 Biologische kip
1 teen knoflook
2 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepel dijonmosterd
100 ml sinaasappelsap (1 of 2 sinaasappels)
2 eetlepels honing (wij gebruikten acacia)
peper
zout
Koken
Maak een mengsel van 2 eetlepels honing, 1 eetlepel dijonmosterd, 100 ml sinaasappelsap, 1 uitgeperste teen knoflook, 2 eetlepels oregano, peper en zout. Doe in een steelpannetje en laat al roerend de honing ‘smelten’ en het vocht een beetje inkoken. Laat tot gebruik afkoelen.
Smeer de hele kip van buiten en binnen in met de ingekookte marinade.
Zet afgedekt in de koeling gedurende min. 2 uur. Wij deden dit gisteravond al en lieten de kip de hele nacht tot gebruik in de koelkast staan.
Doe de kip aan het spit en grill in de oven gedurende ongeveer max. 60 minuten (onze kip had een gewicht van ongeveer 1 kg). Tijdens het grillen de kip regelmatig bestrijken met het vocht dat uit en af de kip druipt. Zo voorkom je dat de gegrilde kip te droog wordt.
Voor het aansnijden de kip eerst nog een minuut of 5 laten rusten. Dan in stukken snijden en smullen maar.
Foto, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.