Tastykoken ontving een mailtje van Cardini’s met het voorstel om hun dressing uit te proberen.
Dat is een handige marketingstrategie van Cardini’s. Maar een dressing zonder kunstmatige toevoegingen willen we wel uitproberen met de vrijheid om een eerlijk oordeel te geven.
De Caesar Salad is 87 jaar geleden ontstaan. Het is een mooi verhaal over de viering van onafhankelijkheidsdag op 4 juli 1924 tijdens de drooglegging (verbod op alcohol) in Amerika.
Geen drank te krijgen? Hup, de grens over naar Tijuana in Mexico. Restauranthouder Caesar Cardini kreeg daar zoveel gasten dat hij nog maar een beperkt aantal ingrediënten in voorraad had: the Ceasar Salad was born!
Nee, in een Caesar Salad hoort geen kip. Wel Romeinse sla, Parmezaanse kaas, eieren en croutons. Het is een heerlijk eenvoudige salade; je laat de slabladeren heel en je eet de sla zo met de hand.
Wat vonden we van de dressing? Pittig, lekker zuurtje door de witte wijnazijn en niet te zoet. Voor een kant en klare dressing verrassend lekker!
Recept: Caesar Salad
Hoeveelheden voor een voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Kopen
Methode uno:
1 Romeinse sla (bindsla)
Parmezaanse kaas (aan 1 stuk)
Wit brood (2-3 sneetjes)of wit stokbrood
2 zachtgekookte eieren
Cardini’s Original Caesar Dressing
1 teen Knoflook
Olijfolie
Of gebruik onderstaande ingrediënten voor de salade zoals Cardini deze in 1924 maakte:
Methode due:
1 Romeinse sla
4-5 druppels Worcestershire sauce
Sap van 1 verse middelgrote citroen
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1/4 theelepel zout
2 zachtgekookte eieren
3-4eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
60 ml olijfolie met knoflookaroma
80 gram croutons
Koken
Kook de eieren in kokend water gedurende 6 minuten. Laat afkoelen in koud water. Pel, halveer en houd apart.
Snijd het brood in dobbelstenen
Doe ongeveer 0,5 dl olijfolie in een koekenpan, voeg 1 gehalveerd teentje knoflook toe en laat de knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten zachtjes in de olijfolie trekken. Verwijder knoflook en voeg de dobbelsteentjes witbrood toe. Bak om en om goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken.
Was de slabladeren en droog deze.
Rasp de Parmezaanse kaas of snijd deze in mooie dunne linten met een dunschiller.
Maak de salade aan met de kant en klare dressing (methode uno) of gebruik methode due.
Leg op een schaal met de eieren, croutons en de Parmezaanse kaas. Smullen maar!
Foto’s en tekst en © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.