Deze gemarineerde rode druiven met een zoetzure smaak zijn erg lekker bij kaas!
We aten ze bij gebakken feta met pistachenoten.
Je kunt de druiven aan de steel laten zitten voor een mooier plaatje. Maar als je de steel verwijdert en bij de steelaanzet een stukje van de druif afsnijdt wordt de marinade beter opgenomen. Wat is belangrijker: uiterlijk of smaak? Wij kozen voor de smaak.

Recept: Gemarineerde rode druiven
kopen
1 pond pitloze rode druiven
250 gram suiker
200 ml rode wijnazijn
250 ml water
2 stuks steranijs
1 kaneelstokje
1 eetlepel zwarte peperkorrels
Klein beetje zout
koken
Water en suiker aan de kook brengen. Peperkorrels, steranijs, kaneelstokje en een klein beetje zout toevoegen en nog enkele minuten zachtjes door laten koken tot alle suiker is opgelost.
Haal de steeltjes van de druiven af, snijd aan deze kant een stukje druif af en doe de druiven in een schone pot. Giet hier de nog warme marinade over.
Laat afkoelen en dek dan af. In de koelkast een week houdbaar.