We weten het: eerst Sinterklaas en een Piet… Maar wij zijn vandaag toch al wat recepten aan het uitwerken voor Kerstmis 2013.
Dit jaar maken we twee hoofdgerechten: één met vlees en één vegetarisch.
Dit is een rucolapesto, een beetje te scherp om zo te eten, maar wel érg lekker bij biologisch varkensgebraad.
Recept: Rucolapesto
Hoeveelheden voor 4 personen als bijgerecht
Kopen:
40 gram biologische rucola
Bosje verse basilicum
40 gram pijnboompitten
20 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper
Zout
Koken:
Pijnboompitten in een pannetje zonder vetstof lichtbruin roosteren. Goed blijven opletten want voor je het weet zijn de pijnboompitten verbrand. Van het vuur af op een platte schaal overdoen en af laten koelen.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Doe de rucola, basilicum en knoflook samen met een flinke scheut olijfolie in een bakje en mix tot een gladde massa met de staafmixer. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en pureer verder met de staafmixer. Het moet een smeuïge substantie worden, voeg evt. wat olijfolie toe en pureer opnieuw.
Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer om met een spatel of houten lepel. Voeg als laatste peper en zout toe.