Het eerste recept kregen we van collega Erna: Aziatische kabeljauw. Zij had het weer van PePe. En dat met PePe, dat was een mooi verhaal wat we hier niet kunnen vertellen. Gelukkig wil Erna het recept wel delen. De hoeveelheden heeft ze er niet bij verteld. Die moet je dus zelf inschatten.
Ingrediënten Aziatische kabeljauw:
Moot kabeljauw per persoon
Serehstengel
Spaans pepertje
Beetje ui
Klein stukje verse gember
Veel korianderblad
Kokosmelk
Basmati rijst
Bereiding Aziatische kabeljauw:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Hak een stuk serehstengel (citroengras) stukje gember, spaanse peper, wat ui en korianderblad fijn. Leg de kabeljauwmoot op een ruim stuk aluminiumfolie. Leg dit eventueel in een schaal tegen mogelijk lekken. Strooi de gehakte sereh, peper, koriander en ui over de kabeljauwmoot en overgiet het geheel met kokosmelk. Wikkel de aluminiumfolie dicht en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Kook de Basmatirijst.
Haal de vis uit de oven, controleer of deze gaar is en serveer met Basmatirijst en groenten naar keuze.