Het recept van Winny voor penne met tomatenpesto en geroerbakte spinazie komt oorspronkelijk uit 101CookBooks. Zij veranderde het in een 100% plantaardig recept.
Winny heeft ook een eigen kookblog: winnywatetenwevandaag.blogspot.com
Recept: Penne met zongedroogde tomatenpesto en roergebakken spinazie
Ingrediënten:
- 400 gram penne
- bakje kerstomaatjes of mini pommodores
- potje demi sundried tomatoes
- grote teen knoflook
- snufje chiliflakes
- olie uit het potje van de sundried tomatoes
- tijm
- zeezout
- handje walnoten
- handje pijnboompitten
- zak gewassen spinazie
- beetje bruine suiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de kerstomaatjes en leg ze in een braadslee. Giet wat olijfolie over de tomaatjes en strooi er zeezout en bruine suiker over. Hussel goed om. Bak de tomaatjes 45 minuten in de oven.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Rooster de walnoten en pijnboompitten. Doe de zongedroogde tomaten met knoflook, walnoten, pijnboompitten, chiliflakes en wat olie uit het potje sundried tomaatjes bij elkaar en pureer tot een pesto. Giet er een paar eetlepels kookwater van de pasta bij en roer nogmaals goed om.
Verhit wat olie in een pan en roerbak de spinazie met gemalen zeezout tot de spinazie geslonken is.
Schep de pesto door de gare pasta en serveer deze met de roergebakken spinazie en de in de oven geroosterde tomaatjes.