Het is de tijd van het jaar voor pompoen. Geert krijg soms de vraag: kan je met pompoen nog iets anders doen dan soep maken? Geert wel. Hij maakt een pompoensaus.
In zijn recept heeft Geert een klein pompoentje gebruikt (ongeveer 1kg). Onderstaande foto’s zijn van Geert.
Bereiding pompoensaus:
* Haal de binnenkant met pitjes eruit en snij de pompoen in blokjes.
* In een kom, een bodempje olie opwarmen, pompoen erbij, met wat zout.
* Laten sudderen tot de pompoenstukje zacht beginnen worden, af en toe roeren.
* (voldoende) Kruiden toevoegen. In dit geval ‘kippenkruiden’, maar kan vanalles zijn. Komijn, paprika, (verse) koriander, ras el hanout, massala ….
* Een blik kokosmelk erover gieten zodat de blokjes pompoen ongeveer onder staan. In mijn geval 400ml.
* 5-10 minuutjes laten doorkoken. af en toe roeren.
Dit is de warme pompoensaus, voor bij rijst of frietjes of zo.
Als je de rest in de koelkast zet, wordt het hard, en krijg je een soort smeerpasta, voor op de boterham.