Mieke stuurde ons een recept voor pompoensoep met appel en kruiden. De appeltjes had ze uit haar eigen tuin. Welke soort appels dat zijn, weten we niet. Gebruik voor onderstaand recept dus maar gewoon de appelsoort die je het lekkerst vindt. Eet smakelijk!
Recept: Appel-Pompoensoep met kruiden
Ingrediënten:
- 2 appels
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes, fijngesneden
- laurierblad
- tijm (vers of gedroogd)
- korianderzaad (gemalen)
- rozemarijn (indien vers dan fijn snijden of gedroogde versie gebruiken)
- peper – zout – olijfolie
- groente- of kruidenbouillon
Bereiding:
Snijd de pompoen, de ui en de appels grof en leg de stukken in een ovenschaal. Doe de fijngesneden knoflook erover en voeg de kruiden, peper, zout en olijfolie toe. Goed mengen en dan in de oven (180 C) 30-40 minuten tot de pompoen gaar is.
Haal het mengsel uit de over en doe het in een grote pan, water toevoegen en kruiden-/ groentebouillonblokje. Even doorkoken en dan pureren met de staafmixer.
Eventueel de pompoenpitten even grillen in een pan met peper en zout en gebruiken als garnering in de soep. Je kunt ook fijngehakte peterselie als garnering gebruiken.
Smakelijk!
P.S.: in plaats van rozemarijn en tijm kan ook Provencaalse kruiden gebruikt worden.