Evelyne maakt een hoofdgerecht voor 4 personen met een vegetarische tofu-noten burger (zonder broodje). Geheel lactosevrij volgens ons.
Recept: Witlof met tofu-noten burger en rode bietensaus
BURGERS
Ingrediënten:
100 g gemengde noten (fijngehakt)
250 g tofu (fijngesneden)
1 ei
½ el sojasaus
72 g plantaardige margarine
200 g gedroogde ajuintjes
Peper en zout
Bereidingswijze:
Klop het ei los en voeg de sojasaus toe. Meng vervolgens de gedroogde ajuintjes, noten en de tofu erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vorm uit het mengsel 4 burgers. Bak ze.
RODE BIETENSAUS
Ingrediënten:
3 rode bieten (in kleine blokjes)
1 zure appel, bv. Granny Smith (in kleine blokjes)
2 sjalotten (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1/2 liter groentebouillon
1 dl witte, droge wijn
1 dl sojaroom
Peper en zout
Bereidingswijze:
Stoof de versnipperde sjalotten. Voeg er de rode bieten en de appel aan toe. Giet er vervolgens de wijn, groentebouillon bij. Breng op smaak met peper en zout. Zet een deksel op de kookpot en laat 20 minuten garen. Voeg de sojaroom toe en mix alles fijn.
WITLOF
Ingrediënten:
4 stronken witlof
Bereidingswijze:
Kook de stronken witlof en dien op met de burgers en de saus