Ook Sarah weet dat je met pompoen niet alleen soep kunt koken. Ze maakt maar liefst 3 bereidingen van pompoen, die samen een maaltijd vormen.
Recept: Trio van pompoen met rijst
Ingrediënten:
– 250 gr. rijst
– ½ ui
– 500 gr. pompoen
– 500 ml. groentebouillon
– 1 eiwit
– parmezaan
– olijfolie
– zwarte peper
– zout
– verse tijm
– bloem
Bereiding:
Voorbereiding:
– Ui fijn snijden.
– Pompoenvlees in blokjes snijden.
– Pompoenvlees in frietjes snijden.
Bereiding pompoenfrietjes:
– Vet een ovenschotel in met olijfolie.
– Bedek de bodem van de ovenschotel met de pompoenfrietjes.
– Let een takje tijm op de pompoenfrietjes en kruid af met zwarte peper.
– Laat 20 min. bakken in de oven.
Bereiding pompoenrisotto:
– Stoom de blokjes pompoen gaar in een aparte pot.
– Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg nadien 125 gr. van de ongekookte rijst toe.
– Voeg pollepel per pollepel de groentenbouillon toe. (Voeg de volgende lepel pas toe als de vorige schep groentenbouillon bijna volledig opgenomen is door de rijst.)
– Schep de pompoenblokjes door de rijst wanneer deze bijna gaar is. Kruid af met wat verse tijm, zwarte peper en zout. Laat nog 1 minuutje doorbakken.
Bereiding gefrituurde pompoen/rijst-balletjes:
– Kook 125 gr. rijst gaar.
– Meng de rijst met de bloem tot je een vaster mengsel krijgt.
– In het hart van dit mengsel stop je een beetje pompoenrisotto OF gewoon gestoomde pompoen.
– Rol de balletjes door het eiwit en vervolgens door de bloem.
– Frituur de balletjes tot ze goudbruin kleuren.
Dien de risotto op met de pompoenfrietjes, de pompoen/rijst-balletjes en een beetje parmezaan.
Klaar! Eet smakelijk!