
Ook zo’n zin in een makkelijk te maken zomers gerechtje? Watermeloenen zijn sappig, zoet en dorstlessend. We eten ze meestal zo in kleine stukjes gesneden of in een fruitsalade.
Maar waarom niet grillen zoals je met vlees of vis kunt doen?
Het resultaat is een donkerrode, licht gekarameliseerde, malse watermeloensteak. Je kunt hem zo van de grill eten, of zoals wij deden met allerlei smaakmakers. Ook erg lekker voor een vegetarische barbecue.
Recept: gegrilde watermeloen
Hoeveelheden voor 4 personen
Kopen
1 watermeloen
150 gram Mozzarellabolletjes
Zestes (citroenrasp) van 1 citroen
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
125 ml balsamicoazijn
Zonnebloemolie
Basilicum of munt
peper
zout
Koken
Schil de watermeloen met een mes en snijd er 4 cm dikke rechthoekige stukken uit (wat overblijft bewaar je voor een ander moment). Verwijder de zaadjes met een vork uit de stukken meloen.
Doe de balsamicoazijn in een pan en laat deze tot de helft inkoken. Haal van het vuur af en bewaar tot gebruik.
Rooster de sesamzaadjes in een pan tot ze licht gekleurd zijn, haal uit de pan en bewaar tot gebruik.
Wrijf een grillpan in met wat olie, laat de pan goed heet worden en leg de stukken watermeloen in de pan. Bestrooi met zout en peper.
Draai ze na ongeveer 5 minuten een kwartslag, zet het vuur lager en grill nog 5 minuten tot er een mooi ruitpatroon is ontstaan.
Haal de watermeloen uit de pan en verdeel de gegrilde watermeloen over 4 borden.
Lepel de ingekookte balsamicoazijn over de watermeloen, leg er de mozzarellabolletjes bij, strooi er geroosterde sesamzaadjes overheen, rasp er royaal citroenschil over en garneer met basilicum of munt.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.