Tatsoi!!!! Misome!!!!
tofu tahoe
De woorden doen misschien denken aan karate, maar het gaat hier niet om een vechttechniek maar om Aziatische bladgroenten.
Kata’s leren voor dit gerecht is dan ook overbodig. Bewegingstechnieken als snijden en mengen zijn wel van belang.
Ook bij het maken van de noedels zelf komt trouwens de nodige bewegingstechniek kijken.
Wijnadvies bij dit recept: 7 Collines Chardonnay
Recept: Mihoensalade met tofoedressing
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 4 personen
kopen
250 gram Mihoen
125 gram Verse zachte Tofoe (Toko)
100 gram gekookte Edamame=jonge sojabonen (Toko of natuurvoedingwinkel)
250 gram Misome of andere Aziatische bladgroente
200 gram verse Shiitake
1 Bosje vers korianderblad
1 limoen
3 eetlepels Yoghurt
30 ml Sojasaus
3 theelepels Gembersiroop
1 theelepel Sesamolie
1/2 dessertlepel Rijstazijn
2 theelepels Japanse peper (Toko)
koken
Water koken voor de Mihoen. Wanneer het water kookt de mihoen toevoegen en van vuur af net gaar laten worden. Mihoen met koud water afspoelen. Sesamolie toevoegen en wat arachideolie (of zonnebloemolie). Goed mengen.
Shiitakes in repen snijden en roerbakken. Af laten koelen.
Tofoe met staafmixer glad roeren en yoghurt, ketjap, japanse peper, gembersiroop, azijn toevoegen. Goed mengen. Proeven en verder op smaak brengen.
Misome (of bijvoorbeeld Tatsoi, Paksoi) in zijn geheel wassen en in dunne reepjes snijden.
Koriander fijnsnijden.
Edamame uitlekken.
Dit alles door de koude mihoen mengen.
Eventueel nog wat limoensap toevoegen.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.