Na de kerst even op adem komen? Dat kan met dit simpele maar oh zo lekkere recept voor een pompoenburger.

Lekker toch pompoen? Romig, vlezig maar kan wel wat flauw zijn van smaak. Wij roosteren daarom de pompoen en doen er een lekkere dressing overheen. Zo kun je na de kerst even rustig bijkomen met wat lichter eten. Pompoenburger met koriander-sinaasappeldressing. Om je vingers bij af te likken!
Snijd een flespompoen in dikke plakken en rooster deze een half uur om en om in de oven met wat olijfolie. Schep er de koriander-sinaasappeldressing overheen, gebakken uitjes en geef er brood bij. Zo maak je een hamburger zonder vlees! Lekker ook om er wat frites bij te geven!
Recept: Pompoenburger met koriander-sinaasappeldressing
Hoeveelheden voor 4 Pompoenburgers
Kopen
1 flespompoen
Olijfolie
1 bosje koriander
60 gram pijnboompitten
1 eetlepel sinaasappelsap
1 theelepel honing
peper
zout
2 grote uien
1/5 teen knoflook
Hamburgerbroodjes
Koken
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de pompoen in 2 cm dikke plakken, snijd de schil er dan af. Het dunne gedeelte van de flespompoen bevat geen pitten en is perfect om plakken van te snijden.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin. laat afkoelen tot gebruik.
Schil de ui, en snijd deze in smalle ringen, bestrooi met zout. Verhit een eetlepel olie in een pan, voeg de uien en het uitgeperste halve teentje knoflook toe en bak eerst op hoog vuur, daarna op lager vuur steeds roerend tot ze krokant en droog zijn. Bewaar tot gebruik.
Pureer de korianderblaadjes (zonder de steeltjes), peper, zout, honing en sinaasappelsap met de staafmixer en 30 gram geroosterde pijnboompitten, voeg in gedeelte olijfolie toe tot de gewenste dikte. Onze korianderdressing was dik maar nog wel vloeibaar.
Giet wat olijfolie in een ovenschaal, strooi peper en zout over de pompoenplakken en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar. Keer de plakken halverwege de gaar tijd om. Zorg dat de schaal groot genoeg is want de plakken moeten niet op elkaar liggen om mooi gaar en een beetje gekleurd te worden.
Rooster de broodjes lichtbruin in een pan of op een gril. Leg er een plak pompoen op en dan de korianderdressing, gebakken uitjes en de rest van de pijnboompitten.
Wij aten het als hoofdgerecht met frites erbij.