Een gouwe ouwe maar nog steeds erg lekker: Pompoensoep.
Een heerlijk verwarmende, eenvoudig te maken fris-zoete soep met een pitje van de verse gember.
Enjoy!
Recept: Pompoensoep met gember
hoeveelheden voor een voorgerecht voor 4 personen
kopen
Pompoen van ongeveer 1 kg, geschild, van zaden ontdaan en in stukken gesneden (ca. 3 x 3 cm)
150 gr in ringetjes gesneden prei
Zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geplet en van schil ontdaan
1 liter groentebouillon
Ongeveer 5 cm gember verse gember, geschild en fijngehakt/geraspt
350 ml sinaasappelsap
Peper en zout
Room
Verse koriander
koken
Fruit de prei kort aan in de zonnebloemolie en voeg vervolgens de pompoen toe en de geplette knoflook. Circa 5 minuten mee laten bakken met de prei. Regelmatig omroeren.
Voeg de groentebouillon, sinaasappelsap en geraspte gember toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer 20 minuten langzaam doorkoken tot de pompoen gaar is. Pureer dan met een staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout. Tot slot de soep zeven en weer verwarmen.
Dien op met room en verse coriander.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.