“Alles wat je ziet, heb ik te danken aan spaghetti.”
Het is een uitspraak van Sophia Loren na complimenten over haar schoonheid.
Behalve filmdiva is ze ook schrijfster van kookboeken. Een van haar recepten is een pastasaus waarin verse laurierbladen worden gebruikt. Tastykoken paste de saus aan en verwerkte deze tot raviolivulling.
Verse laurier heeft behalve een fijne smaak en geur nog allerlei andere toegeschreven eigenschappen. Het werkt als een antidepressivum, helpt tegen allerlei pijntjes, is goed voor de spijsvertering en is bovendien schoonheidsbevorderend.
Sophia Loren zou er goed aan doen voortaan te zeggen: alles wat je ziet is te danken aan spaghetti én laurier.
Tip: Wie geen ravioli wil maken kan onderstaand recept gebruiken als pastasaus. Laat de ricotta dan weg en laat het vruchtvlees in de tomaten zitten.
Wijnadvies bij dit recept: Tariquet Chardonnay
Recept: Ravioli van tomaten, ricotta en laurier
Hoeveelheden voor een voorgerecht voor 4 personen
kopen
Voor de vulling:
700 gram tomaten (zoete Italiaanse)
1/2 gesnipperde ui
1/2 gesnipperde rode peper (zonder zaadjes)
1 fijngesneden knoflookteen
1 theelepel kaneel
12 verse laurierbladeren (of vervangen door gedroogde laurierbladeren)
250 gram ricotta
koken
Ontvel de tomaten door het kroontje te verwijderen en ze aan de andere zijde kruislings in te snijden. Dompel in heet water tot het vel loslaat. Vel met mes verwijderen.
Tomaten ontdoen van zaad en zaadlijsten, in zeer kleine blokjes snijden.
Ui fruiten samen met de rode peper, knoflook. Kaneel en tomatenblokjes toevoegen.
Verse laurierbladen wassen en aan de saus toevoegen.
Saus gedurende 25 minuten zachtjes sudderen. Afkoelen.
Laurierbladeren verwijderen en daarna de losgeroerde ricotta erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Raviolideeg in stukken verdelen, haal ze door de pastamachine (telkens een stand dunner) tot aan de dunste stand. Snijd het deeg in lange repen van ongeveer 6 cm breed en leg er met een theelepel hoopjes vulling op (in het midden van de repen). Laat tussen de hoopjes vulling ongeveer 3 cm vrij. Leg de andere reep pasta er overheen, druk aan tussen de hoopjes vulling en langs de randen. Snijd in de gewenste vorm.
Een pan water met zout aan de kook brengen. Ravioli toevoegen. Vuur zacht zetten en de ravioli garen.
Garneren met vers geraspte parmezaanse kaas, een scheutje olijfolie en eventueel wat gegrilde cherrytomaatjes.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.