We krijgen regelmatig de vraag of wij elke dag uitgebreid koken… Het antwoord is Nee
Daarom zullen we regelmatig een tipje van de sluier oplichten in de rubriek Watetenwevandaag? Een doorkijkje naar onze doordeweekse kost; dit zijn eigenlijk altijd maaltijden van een gang, soms met vlees, soms niet.
We maken er met de mobiele telefoon een fotootje van om je een idee te geven hoe het eruit ziet. Maar als we haast hebben, vind je alleen het plaatje van het dampende bord bij het recept.
We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden! Zou leuk zijn als je een reactie achterlaat…
Recept: Vegetarische curry van aubergine, tomaat en aardappel
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 2 personen
kopen
1 aubergine
10 cherry-tomaatjes (of andere tomaten)
3 grote aardappelen
Stukje verse gember van ca. 5 cm.
1 rode peper
Olie
1 eetlepel garam masala
1 teen knoflook
korianderblad
Zout
koken
Snijd de aardappelen in stukken. Kook ze met wat zout. Giet ze af.
Snijd de aubergine in stukken. Schil en rasp de gember. Hak de rode peper en de knoflook fijn.
Verwarm olie in een wok/koekenpan. Bak de peper en gember aan en voeg vervolgens de knoflook, garam masala en de aubergine toe.
Doe de tomaatjes en de aardappelen erbij en bak nog even door. Voeg wat water of groentebouillon toe. Als de aubergines gaar zijn, is de vegetarische curry klaar. Breng eventueel verder op smaak. Hak korianderblad en strooi over het gerecht.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.