Sardines uit blik: love them (Sanne) or hate them (Corrine).
Hoor je bij de liefhebbers? Dan ben je dapper en verdien je een recept voor een sandwich met sardientjes!
Het recept en de foto’s lagen alweer een tijdje op de plank. Nu het einde van de zomer nadert dachten we weer even aan de Sardines die we vorig jaar in Portugal aten. In een winkeltje in Lissabon vonden we allerlei conserven met prachtige verpakkingen. Deze prachtig verpakte Sardines uit blik moesten we wel mee naar huis nemen!
Corrine is ondanks de Omega 3 vetzuren, Vitamine D gehalte enzovoort enzovoort geen liefhebber van sardines uit blik. Als liefhebber van oude polaroidcamera’s maakte ze wel een creatieve foto bij dit recept.
We doen niet te moeilijk met dit recept voor sardine sandwich: stokbrood, mayonaise met wat kappertjes, en een salade van rode ui, tomaten, chilipeper en wat peterselie.
Sanne vond onze Portugese sardines met vel en graat in olijfolie lekker dik en sappig en niet te vissig van smaak. Koop de sardines die jij lekker vindt: met vel en graat of filets zonder vel en graat. Filets zijn meestal wel wat droog, maar misschien een goede keus voor de beginnende ingeblikte-sardines-eter.
Recept voor Sardine Sandwich
Hoeveelheden voor een sandwich voor 4 personen
Kopen
1 Bruin stokbrood
2 Blikjes sardines in olijfolie
3 eetlepels Mayonaise
1 eetlepel Kappertjes
1/2 Rode ui
3 tomaten
1 bosje verse peterselie
1 Citroen
Chilivlokken (bijv. Pul Biber)
Koken
Meng 1 eetlepel kappertjes door 3 eetlepels mayonaise. Hak 2 takjes peterselie en voeg dit toe aan de mayonaise.
Maak een salade door de tomaten in dunne plakjes te snijden, een halve rode ui in dunne schijfjes te snijden, voeg 3 takjes klein gesneden peterselie toe, knijp hier wat citroensap bovenuit, voeg chilivlokken naar smaak toe en roer er wat olijfolie doorheen. Proef op smaak en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
Snijd voor de sardine sandwich een stokbrood in 4 stukken en besmeer deze met de kappertjesmayonaise, haal naar smaak de graat uit de sardines, verdeel de sardines over het brood, prak ze een beetje met een vork en bedek met wat tomatensalade. Eet smakelijk!