Het is er al een tijdje niet van gekomen om een nieuw recept te plaatsen. Druk met andere dingen, weinig inspiratie enzovoort. Maar lekker eten deden we natuurlijk wel!
Hier een recept dat we op facebook al aankondigden: Griekse pasta met feta en garnalen. We vonden het zelf zo lekker dat we het in de tussentijd al twee keer gemaakt hebben. Een keer met garnalen en een keer zonder, omdat er een vegetarische vriendin kwam eten. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat deze pasta ook zonder garnalen erg lekker is.
Tip dus voor vegetariërs: maak deze Griekse pasta zonder garnalen!
Recept: Griekse pasta met feta en garnalen
kopen
400 gram pasta (wij gebruikten pipe rigate, hoewel dat natuurlijk Italiaanse pasta is)
1 ui
3 tenen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 eetlepel pul biber (chilivlokken)
3 pruimtomaten
olijfolie
beetje ouzo (2 ml)
200 ml slagroom
150 gram feta in blokjes
150 gram verkruimelde feta
4 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte oregano
20 rauwe garnalen
rasp van de schil van 1 biologische citroen
1 eetlepel dille
Koken
Verwarm de oven op 180 graden (wij gebruiken een heteluchtoven).
Snipper de ui, ontvel de knoflookteentjes en snijd deze in kleine stukjes. Ontdoe de rode en groene paprika van zaden en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en pureer ze met een staafmixer.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg hieraan de ui en de paprika’s toe. Op een zacht vuur 10 minuten smoren. Voeg dan de gepureerde tomaten, zoete paprikapoeder en de chilivlokken toe. Giet er de ouzo bij en daarna de slagroom. Roer goed door en zet het vuur uit.
Kook de pasta beetgaar. Giet het water af en meng de pasta door het groentemengsel (hierboven) in een passende ovenschaal.
Hak peterselie, oregano en dille fijn. Rasp de schil van 1 biologische citroen. Snijd 150 gram feta in blokjes. Meng dit alles door de pasta. Proef nu de pasta op smaak, voeg eventueel nog zout en peper toe.
Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Terwijl de pasta in de oven staat ontdoe je de garnalen van de schalen en haal je het darmkanaal eruit. Bak de garnalen in wat olijfolie tot ze licht kleuren. Vermeng ze met de pasta in de ovenschaal.
Verkruimel de laatste 150 gram feta en strooi dit over de pasta in de ovenschaal. En zet het geheel ongeveer 5-10 minuten terug in de oven, zodat alles goed verwarmd is.
Serveer de Griekse pasta dan direct.
Eet smakelijk. Kali Orexi!
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.