Een omelet met garnalen, kokos, groenten en lekker veel korianderblad!
Wij houden van Aziatisch eten en deze omelet met garnalen is geïnspireerd op de Vietnamese crepes ‘Banh Xeo’, maar dan net effe wat anders.
Echte liefhebbers van de intense smaak van korianderblad zijn we. We gebruiken het vaak en graag. Voeg het op het laatst toe aan het gerecht, om zo veel mogelijk van de geur en smaak te behouden.
Femke van het blog Smaakmaakster blijkt ook erg van koriander te houden. Zij organiseert deze maand het foodblogevent en tastykoken doet met dit recept mee!
Met een Japanse omeletpan krijg je een mooie rechthoekige vorm, maar elke antiaanbakpan is goed om deze smaakvolle omelet te bakken.
Je kunt deze omelet met garnalen zo eten of op de Vietnamese manier eerst in een slablaadje wikkelen, dippen in een saus en smullen maar.
Wijnadvies bij dit recept Tariquet Chardonnay
Recept: Omelet met garnalen
Hoeveelheden voor een lunchgerecht voor 4 personen
Kopen
8 eieren
16 grote garnalen met kop en schaal
1/2 rode paprika
2 wortels
25 gram katjang pedis (pittig gekruide pinda’s)
4 theelepels soja
4 eetlepels gerapste kokos
4 theelepels vissaus (Nuoc Mam)
2 stengels lenteui
1 bosje koriander
Sap van een 1/2 limoen
1/2 rode peper
1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
Zonnebloemolie
koken
Snijd de wortels in dunne reepjes (julienne) en blancheer kort in kokend water, koel af in koud water en giet het water af en droog de wortelreepjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes (julienne).
Haal de korianderblaadjes van de stelen en hak de blaadjes koriander fijn.
Pel de garnalen: verwijder de kop met een draaiende beweging, verwijder de pootjes en de schalen, snijd aan de rugzijde met een scherp mes in en verwijder het darmkanaaltje. (Gebruik de koppen en schalen voor schaaldierenolie). Spoel schoon. Of koop schoongemaakte garnalen.
Doe wat olie in een pan en bak hierin de schoongemaakte garnalen tot een roze kleur, voeg op het laatst de lenteui toe.
Klop de eieren los, voeg sojasaus, vissaus, kokos, wat fijngesneden korianderblad, 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder toe en meng goed door elkaar. Hoeveelheid is voor 4 porties.
Verwarm een tefalpan, giet wat olie in de pan en voeg het eiermengsel toe en gaar op een laag vuur. Bak zo 4 omeletjes en houd ze warm. Doe terug in de pan en voeg aan de omelet de gare garnalen, geblancheerde wortel, rode paprika, rode peper, de rest van de koriander toe.
Knijp het sap van een 1/2 rijpe limoen er boven uit. Warm het geheel nog even door.
Strooi er wat van de pinda’s (katjang pedis) overheen.
Rol de omelet met de ingrediënten voorzichtig op en serveer de omelet met garnalen warm. Maar koud is ook erg lekker!!!
Geef er Nuoc Mam Cham- of pindasaus bij.
Recept Nuoc Mam Cham (Vietnamese dipsaus):
1,5 dl vissaus
1,5 dl water
1 limoen
1 rode Peper
1 teen knoflook
1 theelepel suiker
Snijd de rode peper heel fijn, snijd de knoflook fijn of pers in een knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten tot een saus. Pas de saus aan naar je eigen smaak met meer of minder vissaus, peper, suiker of voeg bijvoorbeeld wat rijstazijn toe.
Foto, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.