Op zoek naar een makkelijk te maken recept? Tagliatelle met zalm en asperges is een hit in de zoekopdrachten op internet.
Wij maakten tagliatelle voegden er wat gerookte zalm, groene asperges, room en citroenrasp aan toe. Oh ja, en natuurlijk ook nog wat smaakmakers, witte wijn en Parmezaanse kaas. That’s it.
Eet smakelijk!
Recept: Tagliatelle met zalm en asperges
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 4 personen
kopen:
400 gram tagliatelle
zout
beetje zonnebloem- of olijfolie
4 takjes verse dragon fijngehakt
6 takjes verse peterselie fijngehakt
2 teentjes knoflook uit de pers
1 fijn gesnipperd uitje
half glaasje witte wijn
250 ml slagroom
100 gram gerookte zalmsnippers fijngehakt
gemalen zwarte peper
750 gram groene asperges in stukjes
zestes of rasp van citroenschil
vers geraspte Parmezaanse kaas
voor de liefhebber eventueel extra zalmsnippers ter garnering
koken:
Zet in een grote pan ruim water met voldoende zout en een druppeltje olie op voor de pasta. Zet ook een pan water met wat zout op voor het blancheren van de aspergestukjes.
Doe een drupje olie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui glazig met de uitgeperste knoflook. Blus af met een beetje witte wijn en voeg de slagroom, de fijngehakte zalmsnippers en ruim zwarte peper toe. Zet op een zacht vuurtje en zorg dat de room niet gaat koken.
Doe de tagliatelle in de pan als het water kookt en kook volgens gebruiksaanwijzing. Blancheer de aspergestukjes 4 a 5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water; daardoor blijven ze mooi groen.
Giet de tagliatelle af en warm deze samen met de aspergestukjes op laag vuur nog even in de saus. Dien de tagliatelle met zalm op met zestes van citroen, geraspte Parmezaanse kaas en eventueel extra gerookte zalm ter garnering.
Foto’s, tekst en recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.