Lekker, voedzaam, niet te zwaar en bovendien eenvoudig te maken, deze schotel van rijst met wilde spinazie, gehakt en kruiden op Indiase wijze.
Recept: Wilde spinazie met gehakt op Indiase wijze
Hoeveelheden voor een hoofdgerecht voor 2 personen
Kopen
Basmati rijst
400 gram wilde spinazie, gewassen en gedroogd en ontdaan van harde steeltjes
200 gram biologisch rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rawit peper
1 eetlepel Garam massala
1 eetlepel Pittige kerriepoeder
Volle yoghurt
Verse koriander
Geschaafde amandelen
Zout
Koken
Zet de basmati rijst op met zout en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd ui en knoflook fijn en bak deze glazig in een grote pan met wat zonnebloemolie.
Doe het gehakt erbij en bak dit bruin.
Verwarm de kerriepoeder kort met wat olie in een pannetje om de smaken los te laten komen. Voeg dit toe aan het vlees. Doe ook de gram massala erbij en het pepertje waarin je een paar gaatjes geprikt hebt. Voeg eventueel zout toe naar smaak.
Snijd de wilde spinazie in grove stukken en voeg deze bij het vlees. Laat even op een klein pitje staan om nog wat te trekken. Doe aan het eind wat yoghurt door het mengsel. Let op dat het niet meer kookt, want dan schift de yoghurt.
Dien op met rijst en garneer met geschaafde amandelen en vers korianderblad.
Recept © tastykoken. Deze print/pdf is uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Voor vermenigvuldiging of herpublicatie is schriftelijke toestemming nodig van tastykoken.